...

Automatizujte termine zakazivanja preko websajta!

izrada sajta

Automatizujte termine zakazivanja preko websajta!

Automatizujte termine zakazivanja preko websajta! Ukoliko se bavite poslom koji zahteva neku vrstu zakazivanja termina ili booking, iskoristite priliku da vaši klijenti ili potencijalni klijenti sve urade sami preko websajta. Nemojte trošiti vreme na telefonska zakazivanja i slučajno bukirati više ljudi za isti termin. Imajte sve na jednom mestu – u vašem novom WordPress websajtu!

Sad je pravo vreme da naravite vaš novi websajt ukoliko vam je dojadilo stalno javljanje na telefon. Automatizacija procesa rezervacije smanjuje potrebu za ručnim unosom podataka i upravljanjem rezervacija, čime se oslobađa vreme i resursi zaposlenih za druge zadatke. Kako booking preko websajta funkcioniše?

Opšti postupak koji se često koristi na web stranicama za realizaciju rezervacija je sledeći:

Klijenti biraju slugu ili proizvod na web stranici. Ovde će obično biti prikazan izbor usluga ili proizvoda za koje se moženapraviti rezervacija. To mogu biti hotelske sobe, avionske karte, restoranski stolovi, automobili za iznajmljivanje, kozmetičke usluge i slično.

Sami biraju datume i detalje na osnovu raspoloživih termina. Nakon odabira usluge ili proizvoda, biće upitani da unesu datume i ostale relevantne detalje za rezervaciju. Na primer, kod rezervacije hotela, unose datume dolaska i odlaska, broj gostiju, preferencije sobe itd. Među raspoloživim datumima biće naravno samo oni koji nisu već zauzeti. Vama kao vlasniku poslovanja ili menadžeru biznisa to garantuje da neće doći do preklapanja termina.

Po vašoj želji, sva polja forme koja se popunjavaju mogu biti proizvoljna. Ovo znači da ne postoji predefinisana forma, već sva polja i informacije koje tražite možemo napraviti. Klijenti ili kupci unose podatke i potvrde rezervaciju uz eventualnu napomenu. Kako vam ostavljaju konktat, u svakom momentu možete pozvati vašeg klijenta za dodatna pitanja.

Plaćanje online rezervacija

U zavisnosti od politike kompanije, plaćanje rezervacije se može organizovati odmah ili će biti pružene instrukcije o načinu plaćanja. Ovde možetemo uključiti i informacije o kreditnoj kartici ili odabrati drugu metodu plaćanja.

Nakon uspešne rezervacije i plaćanja, dobijena potrvrda o rezervaciji može biti prikazana na web stranici, poslata e-poštom ili dostupna za preuzimanje.

Zaključak

Booking forma omogućava korisnicima jednostavan i brz način da rezervišu usluge ili proizvode direktno sa web stranice. Umesto da traže telefonski broj ili šalju e-poštu, korisnici mogu jednostavno popuniti formu sa svojim podacima i rezervisati željenu uslugu ili proizvod u nekoliko koraka. Odluka o tome da li

želite formu za rezervacije na vašem sajtu zavisi u velikoj meri od toga koja je vaša ciljana publika. Imajte u vidu da veliki broj milenijalaca a skoro svi pripadnici generacije Z ne vole telefonske pozive i odlučuju se za usluge za koje se većina stvari može obaviti online.

Uz ovo, booking forma omogućava korisnicima da vide raspoloživost usluga ili proizvoda za odabrane datume i pregledaju različite opcije koje su im na raspolaganju. To im daje veću fleksibilnost i mogućnost da odaberu ono što im najbolje odgovara. Naravno, važno je napomenuti da je jako bitno obezbediti sigurnost i zaštitu podataka korisnika prilikom korišćenja booking forme, kao i osigurati dobru podršku i komunikaciju sa korisnicima u vezi. O ovome brine vaš web dizajner, te nemojte mnogo razmišljati.

Kontaktirajte nas već danas, da zajedničkim idejama osavremenimo vaše poslovanje!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.