...

Da li da uradite sami websajt ili da unajmite profesionalca?

travel-1800268_960_720

Da li da uradite sami websajt ili da unajmite profesionalca?

Da li da uradite sami websajt ili da unajmite profesionalca? Za mala preduzeća koja žele da naprave websajt, broj dostupnih resursa može biti ogroman. Svesni smo da danas postoji mnogo „uradi sam“ kreatora websajtova koje možete izabrati i bezbroj članaka sa detaljnim uputstvima koji će vam pomoći u dizajnu i procesu izrade websajta, ali odakle početi i kako napraviti izbor?

U zavisnosti od toga koga pitate, postoji MNOGO različitig mišljenja koja vas zbunjuju, guglate okolo u potrazi za odgovorima ili još gore – sumnjate u već donešene odluke.

Evo par razmatranja koja će vam pomoći da odlučite da li treba da uradite sve sami ili da unajmite profesionalca – web dizajnera.

Pripremljeni i “uradi sam” online websajt builderi

Online builderi za samostalno pravljenje websajta imaju ograničenja u meri u kojoj se mogu prilagoditi vašim specifičnim potrebama. Ovo je sa jedne strane dobro, jer nećete biti zatrpani beskrajnim opcijama. Ali ako vam je potrebno nešto iole složeno sa posebnom funkcionalnošću ili puno prilagođavanja, poput jednostavne e-trgovine ili specifične stranice, ovo bi moglo biti veliko ograničenje.

Svi online builderi su podešeni sa unapred dizajniranim šablonima, ali vaš brend ne bi trebalo da izgleda kao svi ostali. Želećete da prilagodite svoj templejt kako biste ga učinili svojim i ne biste bili kopija. Ako imate iskustvo u dizajnu i marketingu, verovatno ćete moći da se snađete. Međutim, ako to nije vaša stručnost, razmislite o angažovanju profesionalca koji će vam pomoći da brendirate svoje poslovanje i websajt za optimalno korisničko iskustvo i konverziju.

Angažovanje web dizajnera za kreiranje websajta i brenda

Angažovanje dizajnera je često dobar izbor za vaše poslovanje. Najčešća prepreka u donošenju ove odluke je budžet. Međutim, ovaj projekat ne mora biti preskup ukoliko pogledate tošak vs dobit od vašeg novog websajta.

Vaš websajt je glavni marketinški alat vašeg poslovanja te je ujedno i alat na kojem ne bi treblo da štedite. Samim tim ima smisla unajmiti profesionalca kako biste bili sigurni da je vaš websajt na kraju atraktivan u pogledu poslednjih trendova i konkurentan. Kada radite sa profesionalcem, dobijate korist od njihovog iskustva i stručnosti. Vaš websajt se pravi na osnovu onoga šta sve konkukurencija radi, u cilji postizanja bolje pozicije.

Možda je najbolji razlog da angažujete web dizajnera to što će vam to na kraju uštedeti vreme i stres. Ne samo da dizajner može brzo i efikasno da napravi vaš websajt, već može i da podesi neke funkcionalnosti. Vaš websajt može imati planer termina ili kontakt obrazac koji će eliminisati potrebu za rezervisanjem termina putem telefona i e-pošte.

 

Šta dobijate angažovanjem web dizajnera?

Kada angažujete profesionalca, on će napraviti websajt prilagođen vašim specifičnim potrebama i biće dizajniran tako postigne vaše ciljeve. Vaš sajt će samo na ovaj način prikazati vaš brend iz najatraktivnijeg mogućeg ugla. Suštinski, imaćete na svojoj strani nekog ko se bavi svim dizajnom i tehnologijom dok se vi fokusirate na svoj posao.

Imajte na umu da će proces zahtevati poznavanje nekoliko funkcija uključujući odgovarajuće elemente naslova, optimizaciju slika, poznavanje koda ili dodataka, responzivni dizajn i SEO. Profesionalci imaju znanje i iskustvo da dobro urade vaš projekat u ovom pogledu. Ukoliko pak rešite da ovo radite sami, moraćete malo dublje da uđete u tematiku.

Cilj vašeg websajta je efikasnije poslovanje i jedinstvena online prezentacija poslovanja. Sa ovom informacijom na umu, donesite pravu odluku.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.