...
DDoS Zaštita
...........

DDoS Zaštita

Zaštita sajtova od hakovanja

DDoS Zaštita uz hosting 2022. Za sve preduzetnike, male ili velike firme ili kompanije, DDoS zaštita je nešto neophodno u sklopu hosting paketa. Kako biste se adekvatno zaštitili od potencijalnih napada, zaštitili od hakerskih upada, kvalitetna hosting usluga uz DDOS zaštitu mora biti prioritet.

DDoS zaštita ili Distributed Denial-of-Service su specijalizovani hakerski napadi sa više računara, jasno skoncentrisani na određenu metu kako bi oborili vaš websajt ili opteretili postojeću infrastrukturu što svakako dovodi do onemogućenog pristupa vašem websajtu. Oni su naprednija verzija DOS (Denial of Service Attack) napada. Poslednjih godina ovaj tip napada je sve češći i posledice koje ostavljaju mogu biti trajne.

Izrada sajtova
Internet marketing
SEO Optimizacija
Hosting i domen

Kako rade DDoS napadi?

DDoS napadi podrazumevaju veliku količinu botova zaraženih određenim softverom kojima se zadaje tačan zadatak. Njihov rad je do te mere usavršen da ukoliko nemate adekvatnu zaštitu od početka rada vašeg websajta i hosting paketa, napad se ne može izbeći. Sitem napadnut ovim botovima biva opterećen na taj način da se lako ispolje sve njegove „slabe tačke“ i ranjivost postaje pravi problem. Ove napade možete iskustiti nažalost i kao kolateralna šteta neke druge, veće mete. Napadi mogu biti većeg obima (uglavnom ICMP napadi ili UDP napadi), kao i protokol napadi ili application layer napadi. Šta ovo znači za običnog vlasnika websajta?

Možete biti na meti DDoS napada ukoliko ste:

· Mali ili veliki preduzetnik;

· Kompanija;

· Državna institucija;

· Mali blog ili bilo koji websajt na mreži.

Kako da znate da ste na meti i šta bi trebalo onda da vas alarmira?

· Resursi vam se brzo troše, primećujete opterećenje sistema i više saobraćaja;

· Serveri padaju ili su nedostupni sve češće;

· Websajt ne radi.

Posledice neadekvatne zaštite DDoS napada

Iako sam pad sajta može biti stresan, veće posledice nastaju ukoliko doživite finansijski gubitak ili napad utiče na poverenje koje ste izgradili sa klijentelom. Hakovani sajtovi su sumnjivog kredibiliteta za potencijalne klijente ili kupce jer lako može doći do krađe podataka. U ovom slučaju zamena hardvera vam je najmanji problem. Ovakav napad vama kao vlasniku websajta ruši reputaciju. Imajte u vidu da su mala preduzeća česte mete zbog toga što često nemaju jaku zaštitu i bezbednost od DDoS napada, te se nemojte voditi pogrešnom logikom kako se to možda vama neće desiti.

Profesionalna zaštita od DDoS napada

Najpre je bitno odabrati kvalitetnu hosting komaniju koja razume i aktivno se i stručno bori protiv hakerskih napada. Suzbijanje DDoS napada kao i svih drugih tipovia cyber napada je naš prioritet. Danas je DDoS zaštita sastavni deo svih naših usluga, bilo da govorimo o CDN-u (skladištenje podataka na više servera) ili hosting platformi.

Kako Vas mi štitimo od DDoS napada?

Odgovoran hosting provajder najpre redovno vrši detekciju DDoS i DOS napada, a nakon toga i filtrira saobraćaj kroz sistem. Ovo je proces koji se radi u kontinuitetu 24/7/365 dok vi mirno obavljate svoj posao. DDoS zaštita mora biti u domenu vašeg hostinga, kako se vi ne biste trošili na stalna podešavanja, konfiguraciju sistema, promene DNS-a, ulaganjem u dodatnu opremu ili plaćali licence softvera ili cloud rešenja za zaštitu. Mi radimo stalno ažuriranje sistema i tako vam je pružena zaštita od najnovijih malicioznih napada.

· Naš sistem zaštite od DDoS napada reaguje automatski odmah po detekciji napada

· Nakon sprečenog napada vi dobijate izveštaj o napadu

Dugogodišnji rad nam je učvrstio strategiju odbrane od hakera tako da ih na vreme otkrivamo i na vreme reagujemo. SH Protect sistem bezbednosti i reagovanje u roku od 24h su nam praksa.

Implementirali smo višeslojne zaštite.

Ovo znači da više slojeva Firewall zaštite tj. internih Firewall uređaja radi za vas. Sam Firewall obično nije dovoljan da bi se zaustavio DDoS napad. Koristan je u zaštiti računara od kibernetičkih pretnji, ali su vam neophodni i drugi alati za otkrivanje, sprečavanje i zaštitu od pretnji.

Naši sistemi blokiraju aplikacije koje hakeri koriste za upade, a ugrađeni proxy server ograničava veliki broj konekcija.

Ovim se blokiraju samo lažne konekcije i omogućava se rad legitimnih konekcija.

Implementiramo i rešenja temeljena na cloudu a ne samo na tradicionalni Firewall.

Iskustvom identifikujemo sve bezbednosne propuste i potencijalne pretnje (sigurnosni propusti u pojedinim CMS sistemima, mogućnost za SQL upite, XSS , ubačene zlonamerne…) tako da se uvek možemo uveriti da sistemi rade bez smetnji. Naš tim ima jasno podeljene zadatke u slučaju napada. Mi smo siguran izbor jer čuvamo i backup (rezervnu kopiju) uz arhiviranje Vaših podataka i njihovo vraćanje u slučaju potrebe.

Cena i odabir DDoS zaštite

· Usluga zaštite se naplaćuje mesečno;

· Visina mesečne naknade zavisi od količine saobraćaja;

· Visina mesečne naknade zavisi od broja IP adresa koje koristite.

Deljeni hosting i DDoS napadi

Da li ste znali da DDoS napad na jedan domen koji hostuje deljeni CentOS server potencijalno obara sve websajtove koji su na tom deljenom hostingu? Neophodan vam je integrisan DDoS odbrambeni sistem. Uvek tražite rešenje koje ujedno osigurava dostupnost mreže, servera i svih sigurnosnih uređaja.

Naš PROCES

1. DIZAJN SAJTA

Dogovor oko izgleda sajta

22 (Demo)

2. IZRADA SAJTA

Izgradnja dogovorenog izgleda

24 (Demo)

3. PROMOCIJA

Oglašavanje sajta

25 (Demo)
STARTUP solution
NAPRAVITE BOLJE SAJTOVE MNOGO BRŽE SA STARTUP AGENCIJOM