...

Odaberite dobru WordPress temu u 2023

blocks-image-16.jpg (Demo)

Odaberite dobru WordPress temu u 2023

Odaberite dobru WordPress temu u 2023. Bez obzira da li počinjete od nule ili ažurirate postojeći websajt, izbor prave teme će vam olakšati kreiranje sajta profesionalnog izgleda. Dobar odabir teme može pomoći da ostvarite i SEO ciljeve, kao i profit. Kako da odaberete dobro?

Razumevanje WordPress-a

WordPress tema diktira kako će vaš websajt izgledati korisnicima, i kako ćete predstavljati svoj brend internet korisnicima koji ga posećuju. Trebalo bi da gledate na svoj websajt kao na izlog vašeg poslovanja.

Vaša tema je više od samo vizuelnog identiteta. Mnoge teme takođe dodaju dodatnu funkcionalnost pozadinskom delu. Neke ugrađuju dodatne tipove sadržaja pored stranica i postova, dok druge uključuju prilagođene blokove koji proširuju podrazumevani WP uređivač.

Vaš cilj je da pronađete temu koja ima izgled i stil koji volite u kombinaciji sa funkcionalnošću koja vam je potrebna. Iako je promena vaše teme u budućnosti definitivno moguća, odabir one koja vam daje ono što želite od prvog dana omogućiće vam da napravite i pokrenete svoj websajt brže i lakše.

Odakle krenuti

1. Prvi korak u izboru teme je da odlučite šta želite od svoje teme. Odvojite vreme da razmislite o ciljevima vašeg websajta. Na primer, da li vam je potrebno da imate blog? Da li želite da ugradite video snimke? Da li planirate da ponudite registraciju ili da prikupite podatke o klijentima? Da li imate portfolio vašeg rada? Da li radite online prodaju?

2. Nakon što ste odgovorili na prvi set pitanja i imate spisak neophodnih stvari, u sledećoj fazi, takođe je bitno razmisliti o budžetu sa kojim radite. Dostupne su besplatne opcije tema. Ako su vaši zahtevi prilično jednostavni, ovakva tema može biti dovoljna. S druge strane, plaćene teme variraju u ceni, a cena može brzo da poraste za one sa raznovrsnim funkcijama.

Imajte u vidu da plaćene teme uglavnom dolaze sa redovnim ažuriranjima i podrškom koja vam svakako može značiti.

Šta je dobra WordPress tema?

Responsivna tema je ona koja izgleda i radi po istom standardu na mobilnom uređaju kao i na desktopu. Responsivne teme će se prilagoditi tako da odgovaraju ekranu bilo kog uređaja koji posetilac koristi za pristup vašem websajtu, bez gubitka funkcionalnosti ili kvaliteta korisničkog iskustva.

Odabir teme koja podržava ključne WordPress pluginove je od suštinskog značaja ako želite da pružite najbolju funkcionalnost i korisničko iskustvo. Kada birate temu, zapamtite da su često dodaci ti koji će vam pomoći da je podignete i pružite funkcionalnost koju tražite.

Neki od najpopularnijih i najkorisnijih dodataka su:

· Yoast SEO

· Jetpack

· Woocommerce

· WP Forms

Neophodno je da se svaka tema koju odaberete za svoj WordPress websajt redovno ažurira. Osnovni softver se stalno prilagođava, stoga morate da se uverite da programeri vaše teme ažuriraju u skladu sa tim. Ova ažuriranja služe kako bi se rešile greške ili bezbednosni problemi i da bi se osiguralo da tema radi na optimalnom nivou performansi. Neki reper koji možete pratiti je provera da li je tema koju razmatrate bila ažurirana u poslednjih šest meseci.

Postoji više uglova pri odabiru teme za WorPresss nego samo odabir one koja izgleda lepo, pa se nadamo da vam je ovaj članak pomogao u odabiru.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.