...

Šta znači dobro dizajniran web sajt?

travel-1800268_960_720

Šta znači dobro dizajniran web sajt?

Šta znači dobro dizajniran web sajt? Često se dešava da sajt koji posmatrate vizuelno zadovoljava sve potrebe modernog dizajna. Boja je idealna, raspored elemenata takođe, sajt brzo radi…a opet ne postiže rezultate? Ovo su razlozi zašto vaš „dobro dizajniran sajt“ ne napreduje.

Optimizacija sajta

Stalno se spominje optimizacija sajta ali ukoliko niste u našem poslu, ne razumete šta to znači.

Proces optimizacije sajta je proces kojim se ostvari određeni rank sajta za pretraživače. Ovo prostim jezikom znači da je potreban niz koraka kako bi pred Google-om vaš web sajt imao određeni autoritet.

 

SEO optimizacija On Page

 

Optimizaciju sajta je najbolje raditi uporedo sa izgradnjom sajta. Ovo osigurava da nijedan element sajta ne izostane, ali zahteva da vaš web dizajner poznaje proces optimizacije i radi ga uporedo sa pravljenjem vašeg sajta. Ovo znači da svaka stranica ili članak vašeg sajta imaju:

· odgovarajući meta opis,

· da url koji koristite bude jasan i odgovarajuće dužine,

· kao i da svi grafički elementi imaju alt atribute.

Ovo su sve elementi koje vi kao korisnik sajta ne vidite ali oni u pozadini rade za vaš websajt. Ukoliko svi ovi elementi ostanu nepopunjeni ili budu unešeni bez poznavanja SEO pravila, vaš sajt neće biti optimizovan.

Svkodnevno Google svojim “malim robotima” skenira web sajtove i menja njihov skor na osnovu kvaliteta sadržaja. Kako je u pitanju mašina, postoje određeni standrdni koje web sajt mora ispuniti kako bi ga Google registrovao kao kvalitetan i podigao mu rank.

Logično, viši rank znači da Google vaš websajt posmatra sa višim autoritetom i samim tim vi lakše dolazite do klijenata.

Dodatni benefit:

Velika je prednost imati na web sajtu blog sekciju jer ona omogućava redovno korišćenje ključnih reči a uz to vraća vaše klijente na sajt.

 

Postoji i SEO optimizacija Off Page

Ova optimizacija ne spada u dizajn sajta ali je podjednako bitna i predstavlja rad na linkovima koji vode do vašeg web sajta. U ovo spadaju mape, oglašavanja kao i sve mreže na kojima radite.

Uspešan web sajt podrazumeva kontinuirani rad na SEO optimizaciji na svim frontovima.

 

Održavanje sajta i održavanje optizacije

 

Iza dobrog dizajna stoji i pravovremeno održavanje kako web sajta tako i njegove optimizacije. Svaki deo vašeg web sajta se mora redovno ažurirati kako bi se osiguralo da sajt radi brzo, neometano i bez sigurnosnih propusta po poslednjim ažuriranjima.

Uz update sajta, podsećamo vas da Google često i više puta godišnje promeni SEO pravila i u pravi plan postavi drugi pravac optimizacije. Usled ovih promena je neophodno stalno unapređenje SEO tehnika koje se na vašem sajtu primenjuju.

Nemojte čekati, zakažite izradu vašeg web sajta već danas. Između vas i vaše online prezentacije stoji jedan poziv.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.