...

WordPress

wordpress-1-1024x512

WordPress

WordPress je popularan jer je jednostavan za korišćenje, prilagodljiv, SEO prijateljski i spada u sigurne platforme. Sve ove karakteristike zajedno sa velikom zajednicom koja pruža podršku, čine WordPress jednom od najboljih opcija za izradu web sajtova.

Ukoliko počinjete da učite web dizajn ili ste vlasnik poslovanja koji razmišlja o izradi web sajta, na pravom ste mestu. Delimo sa vama razloge zašto je WordPress najbolji izbor i zašto da vaš web dizajner koristi baš ovu platformu za vaš sledeći projekat.

Zašto da WordPress bude vaš izbor

WordPress je jednostavan za korišćenje, čak i za početnike. Korisnički interfejs je intuitivan i lako se prilagođava vašim potrebama. Ovo znači da ćete nakon završenog sajta, jednostavim pristupom preko korisničkog imena i loznke moći da pristupite jednostavnom okruženju u kojem i kao laik možete menjati sadržaj.

WordPress je prilagodljiv i može se koristiti za izradu različitih vrsta web sajtova, uključujući blogove, web prodavnice, portfolio sajtove, itd. Ovo znači da praktično nema ograničenja u pogledu vaših potreba i mogućnosti koje WordPress pruža. Idealan je za sve tipove online biznisa, bilo da se bavite prodajom ili samo izlažete svoje proizvode i/ili usluge. Može stvoriti jednistveni forum, katalog i slično.

WordPress velika zajednica korisnika i programera koji stalno razvijaju nove funkcionalnosti i unapređenja za ovu platformu jer često od koristi za sva vaša pitanja i nedoumice. Postoji mnogo dostupnih tema i dodataka koje možete koristiti kako biste svoj sajt prilagodili svojim potrebama. Ovo znači da postoje predefinisani segmenti koje uz par klikova možete ubaciti u vaš websajt i aktivno koristiti.

WordPress je SEO friendly

što znači da sajtovi koji se izrađuju na ovoj platformi imaju veće šanse da se rangiraju na prvom mestu u pretraživačima. Ukoliko ste početnik ova informacija vam možda ne znači mnogo, te pročitajte na našem sajtu više o tome šta znači SEO i koliko može biti korisno raditi na ovom procesu za vaš biznis.

WordPress i bezbednost idu ruku pod ruku, jer redovno ažuriranje softvera može pomoći u sprečavanju hakerskih napada. Obradovaće vas i informacija da postoji mnogo dodataka koji vam mogu pomoći u dodatnom osiguranju vašeg sajta. U 2023. kao i ranije, veliki je fokus na zaštiti prava i podataka svih korisnika websajta, te nemojte zanemariti ove prednosti WordPress platforme koja redovno ažurira sve svoje funkcionalnosti.

Dostupne su različite teme koje se mogu koristiti za prilagođavanje izgleda vašeg web sajta. Dostupne su teme za sve vrste sajtova, od blogova do web prodavnica i portfolio sajtova. Ovo je posebno bitno za one koji su voljni da uče ili žele da se upoznaju sa web dizajnom. Neograničene teme za sve tipove poslova, pa čak i besplatne teme, mogu u velikoj meri olakšati ovaj proces učenja.

 

Zaključak

U suštini, WordPress pruža neograničene mogućnosti za prilagođavanje izgleda i funkcionalnosti vašeg sajta. Ovo će omogućiti vašem odabranom web dizajneru da stvori potpuno jedinstven i funkcionalan sajt koji odgovara vašim potrebama i ciljevima. Već prvim logovanjem, uočićete intuitivan interfejs koji omogućava korisnicima da lako dodaju i uređuju sadržaj na svom sajtu. Ovo vam omogućava da redovno ažurirate svoj sajt sa novim sadržajem, bez potrebe za poznavanjem koda.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.