...

Dominantni trendovi web dizajna za 2023

izrada sajtova

Dominantni trendovi web dizajna za 2023

Dominantni trendovi web dizajna za 2023. Web dizajn je važan deo plana svakog preduzetnika za 2023. Vaš websajt sadrži informacije koje su vašim klijentima potrebne da bi saznali o vašem proizvodu i obavili kupovinu. Redovno ažuriranje vašeg websajta najnovijim trendovima web dizajna može pomoći vašem preduzeću da se istakne u prepunom online prostoru. Bilo da imate svoj websajt ili ga radite prvi put, potrudite se da ispratite trendove.

Gradijenti

Od Instagrama do websajtova i reklama, velike su šanse da ste videli gradijente u poslednjih nekoliko godina. Gradijent je u modi u poslednje vreme, a 2023. nije izuzetak. Prošle godine, gradijenti su bili uglavnom monohromatski. Ove godine dobijaju još jednu dimenziju: tu su raznobojni gradijenti.

Upamtite: Gradijenti su vizuelno uzbudljivi i, kada se pravilno koriste, ne ometaju. Prevelika upotreba gradijenata na svim websajt elementima može stvoriti sliku prebukiranosti i skrenuti pažnju sa glavne misije sajta.

Mešanje horizontalnog i vertikalnog teksta

Oslobađanje teksta od uobičajenog horizontalnog poravnanja i postavljanje vertikalno na stranicu dodaje neku osvežavajuću dimenziju. Kombinovanje horizontalnog i vertikalnog poravnanja teksta se danas najviše sreće na websajtovima koji imaju minimalan dizajn.

Upamtite: Mešanje horizontalnog i vertikalnog teksta prkosi konvencijama i stoga može oduševiti i zaintrigirati neke korisnike, dok drugima biti vrlo odbojan dizajn koji umanjuje snalažljivost na sajtu. Sa vašim web dizajnerom lepo razmotrite opcije i uklopite ovaj trend tako da ne odužima funkcionalnost na račun dizajna.

Preklapanje teksta i slika

Tekst koji se malo preklapa sa pratećim slikama postao je popularan efekat za blogove i portfolio sajtove, zato pažljivo birate prolikom izrade sajtova.

Upamtite: Preklapanje teksta i slika maksimizira prostor na stranici i ostavlja više “praznog prostora” na vašem websajtu. Taj prazan prostor formira osećaj uređenog websajta sa laganim dizajnom, dok se ne gubi ništa od informacija (jer slike i tekst dele prostor). Ovo je idealno rešenje za one koji pored slike moraju imati opis.

Naglasak na fotografiji proizvoda

2023. je godina kada fotografija proizvoda dominira websajtovima za e-trgovinu. Od kozmetičkih kompanija do brendova odeće i šire, fotografija proizvoda mora biti kvalitetna. Krenite od angažovanja fotografa koji se bavi fotografijom proizvoda i te fotografije inkorporirajte u vaš websajt.

Upamtite : Posetioci ne moraju da traže slike onoga što prodajete – oni su upućeni u to šta nudite od trenutka kada stignu na vašu websajt. Bilo da se te fotografije nalaze u galeriji ili su već upečatljive na homepage – u vašeg websajta, one su sastavni deo vašeg dizajna i predstavljanja vaših proizvoda.

Pastelne boje

Predviđa se da će pastelne boje dominirati dizajnom i 2023. Pastelne su svetle, tople i nežne – što je veliki prelaz od tmurnosti ranih 2020-ih.

Upamtite: Pastelni elementi dodaju osećaj lakoće vašem websajtu. Sa pastelnim bojama se uklapa veliki broj fontova i boja, te je jako malo ograničenja za ostale elemente na stranici.

Zaključak

Naravno, ne morate da uključite sve ove trendove da biste napravili jedan od najboljih dizajna u 2023. To svakako nije moguće, niti se preporučuje. Međutim, čak i dodavanje nekoliko istaknutih komponenti ili suptilnijih detalja može značajno poboljšati korisnički doživljaj vašeg websajta, što će dovesti do većeg angažovanja, više CTA klikova i boljeg ishoda za vaše poslovanje online.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.