...

Kako vaš websajt izgleda preko mobilnog telefona?

blocks-image-98.png (Demo)

Kako vaš websajt izgleda preko mobilnog telefona?

Kako vaš websajt izgleda preko mobilnog telefona? Da li ste znali da u zavisnosti od toga ko pristupa vašem sajtu i koje generacije su vaša ciljana publika, može se lako desiti da vašem sajtu pristupaju klijenti uglavnom sa mobilnog telefona? Ovo je pogotovo slučaj ukoliko imate kompletan marketing i do vašeg websajta se dolazi sa reklama ili društvenih mreža. Od ključne je važnosti da vaš websajt ima odgovarajući izgled i funkcije sa mobilnog telefona.

Malo statistike

Trenutna statistika kaže da od 2022. u svetu ima 6,64 milijarde korisnika smart telefona, i ovaj broj će porasti na 7,5 milijardi do 2026. Mobilne platforme čine 59% ukupnog web saobraćaja, što je više više od polovine globalnog web saobraćaja.

· Samo responzivni websajtovi rade na mobilnim uređajima;

· Websajt mora biti responzivni kako bi se adekvatno učitao na svim uređajima (telefon, tablet, laptop…).

Testirajte!

Ukoliko niste sigurni da li je vaš websajt uređen za mobilne telefone, možete jednostavno to da testirate na stvarnim mobilnim uređajima.

Pristupite vašem websajtu preko mobilnog telefona i stavite se u ulogu potencijalnog korisnika. Sve opcije bi trebalo da se brzo, tačno i jasno prikazuju. Da li možete sve videti i pročitati? Kojom brzinom vam se stranice učitavaju? Ukoliko imate prodavnicu ili katalog, da li je spisak proizvoda jasno predstavljen?

Pro savet: možete testirati sve ovo i na računaru, tako što ćete smanjiti veličinu prozora. Ako se izgled teksta, slika i menija menja kako se smanjuje prozor, sajt je responzivan.

Mobile-friendly dizajn

Desktop računari se sve manje koriste, a sa povećanom upotrebom pametnih telefona, ovo je novi talas povezivanja sa potencijalnim klijentima.

Websajt prilagođen mobilnim uređajima predstavlja sajt koji je dizajniran za gledanje na smart telefonima i tabletima. To znači da je dizajn stranica prilagođen manjim ekranima, tako da je svaki element dostupan i jasan na svakom mobilnom uređaju.

Prednost WordPress-a za mobile-friendy websajt

Teme i šabloni dostupni na WordPress-u su prilagodljivi, što znači da se mogu prilagoditi vašem ekranu, eliminišući potrebu za posebnim duplikatom koji je napravljen za telefon.

Ako se niste odlučili za definitivan izgled za svoj websajt, imajte na umu jednostavnost. Mobilni uređaji imaju manje ekrane, što znači da se na njima može prikazati manje elemenata. Ne mora dizajn biti identičan na svim uređajima, ali je ključno da bude jasan, direktan i da sve funkcije postoje.

Zašto vam je potreban osvežen i mobilne-friendly dizajn?

Razmislite o tome da osvežite dizajn vašeg websajta ukoliko:

· Deo vašeg web saobraćaja je sa mobilnog uređaja;

· Imate složen sadržaj sajta i posebna pažnja se mora posvetiti svim verzijama;

· Želite da budete konkurenti jer Google prati da li je vaš websajt mobile-friendly;

· Planirate da vaš websajt ima duži rok trajanja i želite da prati trendove.

Neka vaš novi websajt zadovoljava apsolutno sve potrebe današnjeg tržišta. Briljirajte na svim uređajima, svim društvenim mrežama, kao i pretraživačima. Websajt mora biti pouzdan temelj vašeg poslovanja.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.